Product-info

Teff is een bijna volledige voeding en uitstekend voor sporters en iedereen die wil presteren.

Mineralen, vitamine B, eiwitten en foliumzuur

Mineralen zijn in ruim voldoende mate aanwezig en vooral het ijzer wordt zeer goed opgenomen en dat is bijzonder. Sporters hebben hier veel baat bij door een voldoende aanmaak van de ijzerhoudende rode bloedcellen die het lichaam van zuurstof voorzien. Het heeft vervolgens ook een zeer positieve uitwerking op een snel herstel na inspanning.

Teff bevat een goede hoeveelheid van belangrijke B vitamines en het foliumzuur. Deze B-vitamines spelen een belangrijke rol bij de energievoorziening van het lichaam.

Het eiwit gehalte van Teff is hoog. Alle belangrijke aminozuren voor het lichaam zitten erin. Tijdens lichamelijke activiteiten worden deze gebruikt om spieren te voorzien van de essentiële bouwstoffen.

Rijk aan koolhydraten

TEFF Whey De glycemische index geeft aan hoe snel een koolhydraat(zetmelen en suikers) wordt opgenomen in het bloed. Snelle afgifte zorgt voor snelle toevoer van energie en hoge pieken en dalen van bloedsuiker. Langzame afgifte voorziet in een rustige en gelijkmatige toevoer waarbij de bloedsuiker spiegel gelijkmatiger blijft. Als gevolg hiervan is er minder directe omzetting van suikers naar vet. Verder is er geen "dip" omdat de suikers plotseling op zijn tijdens een prestatie en is het herstel na een prestatie beduidend beter.

Teff bevat snel opneembare , middel opneembare en de zgn. resistente zetmelen die zeer langzaam worden opgenomen.

Teff bevat een ruime hoeveelheid vezels (8%). Deze dragen ook bij aan de verlaging van de glycemische index. Daarnaast hebben ze in het darmsysteem een prebiotisch effect; de bacteriën van de Bifido-soorten nemen in aantal toe in de dikke darm en helpen daarmee de natuurlijke afweer te versterken alsmede het verwerken van lastig te verteren producten.

Fitalong© heeft een aantal producten voor u waarbij de volgende uitgangspunten worden gehanteerd:

Voor sporters en meer

Voor wie is Fitalong bedoeld? Voor iedereen die gezond en verantwoord wil eten. Daarnaast is het een zeer goede uitgebalanceerde voeding voor sporters en iedereen die fysieke prestaties levert.

Wat gaat u merken wanneer u Fitalong© gebuikt? Diverse duursporters hebben Fitalong© gebruikt tijdens een aantal intensieve langdurige inspanningen en de reacties waren:

Ook bij gewone activiteiten (geen intensieve sport) blijft voor een langere periode het honger gevoel verantwoord weg en draagt Fitalong© bij aan een verantwoorde gewichtsbeheersing.

Privacy Fitalong
design by RAN E-Consult powered by AJS